Kuřecí babyvývar
Proč mít kuřecí vývar v zásobě?
Jíst rozmixovanou zeleninu bez chuti a zápachu začne být i pro miminko po čase nuda. Stravu můžete zpestřit tím, že zeleninu i s masem budete vařit ve vývaru. Dodá i neosolenému jídlu chuť a hravě si z příkrmu uděláte i jídlo pro maminku a tatínka.
Vývar je totiž skvělým základem například pro rizota, polévky, ale také pro masozeleninové příkrmy.
Příprava vám zabere 5 minut - jen oškrábete mrkve a petržel.
Je to snadné, opravdu!
Na kuřecí vývar od 6m budete potřebovat
- Kuřecí maso s kostí cca 400g
- 3 mrkve
- 1 cibule
- 1 petržel
- 1 stroužek česneku
- Bobkový list
- 3,5l vody
Postup
1. Všechny suroviny dáte do hrnce, zalijete vodou a přivedete k varu.
2. Jakmile se začne na povrchu tvořit pěna, odeberete ji naběračkou/žufánkem.
3. Pak stáhnete plamen a pozvolna vaříte 3-4 hodiny (prý stačí i 1,5 hodiny, takže jak je kdo zvyklý).
4. Pak už jen stačí scedit zeleninu i maso a čistý vývar si nalít do formiček a nechat zamrazit.
Já si do některých dávám i mrkvičku a na malé kostičky nakrájené kuřecí maso. Buď v kombinaci nebo každé zvlášť. Je to skvělý základ pro spoustu miminkovských jídel.