Kuřecí babyvývar

11.01.2019

Proč mít kuřecí vývar v zásobě?

Jíst rozmixovanou zeleninu bez chuti a zápachu začne být i pro miminko po čase nuda. Stravu můžete zpestřit tím, že zeleninu i s masem budete vařit ve vývaru. Dodá i neosolenému jídlu chuť a hravě si z příkrmu uděláte i jídlo pro maminku a tatínka.

Vývar je totiž skvělým základem například pro rizota, polévky, ale také pro masozeleninové příkrmy.

Příprava vám zabere 5 minut - jen oškrábete mrkve a petržel.

Je to snadné, opravdu!

Na kuřecí vývar od 6m budete potřebovat

  • Kuřecí maso s kostí cca 400g
  • 3 mrkve
  • 1 cibule
  • 1 petržel
  • 1 stroužek česneku
  • Bobkový list
  • 3,5l vody

Postup

1. Všechny suroviny dáte do hrnce, zalijete vodou a přivedete k varu. 

2. Jakmile se začne na povrchu tvořit pěna, odeberete ji naběračkou/žufánkem. 

3. Pak stáhnete plamen a pozvolna vaříte 3-4 hodiny (prý stačí i 1,5 hodiny, takže jak je kdo zvyklý).

4. Pak už jen stačí scedit zeleninu i maso a čistý vývar si nalít do formiček a nechat zamrazit. 

Já si do některých dávám i mrkvičku a na malé kostičky nakrájené kuřecí maso. Buď v kombinaci nebo každé zvlášť. Je to skvělý základ pro spoustu miminkovských jídel.


Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky