Mrazíme a rozmrazujeme

10.10.2018

Mrazím a zamrazuji téměř všechno a hodně si tím usnadňuji vaření.

❄️Nemusíte se bát, že by zmrazením došlo k zhoršení kvality příkrmů. Pokud uvařené jídlo po zchlazení dáte ihned do mrazáku, jídlo si zachová výživovou hodnotu i chuť.

❄️Zmrazené hotové jídlo vydrží pár měsíců bez problémů, ale zase takové zásoby si nedělám a většinou vše maximálně do jednoho měsíce spotřebuji.

❄️Sezónní ovoce a zelenina doufám vydrží déle, protože tu plánuji skladovat i na zimu.

❄️Jak jste si všimli, zamilovala jsem si mrazící silikonové formičky NUK. Jedna kostička má 50ml a k formičce patří i víčko, což je pro kvalitu mraženého jídla také důležité.

❄️Pokud používáte tvořítka na led, která víčka nemají, dejte je ještě do sáčku.

❄️Hotový příkrm ideálně rozmrazíte ve vodní lázni, nebo v hrnci s lžící vody. Ohřát můžete i v mikrovlnce, jen nikomu neříkejte, že to děláte.  Někdy prostě není čas, určitě to znáte.

❄️Protože Vašík nemá rád, když jí pořád to samé dokola, osvědčilo se mi zamrazovat na páře připravený jeden druh zeleniny. Můžu pak velmi rychle připravit různé zeleninové kaše, polévky, rizota. Jen si vyberu ty "správné" kostičky 💠.

❄️A úplně nejvíc se mi osvědčilo mít v zásobě kuřecí vývar, to je vážně 🔝. Odkaz na recept je tady.

❄️Vaření, mrazení i rozmrazování, zdar 😂😂😂.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky